خانه داروغه
تاریخچه خانه داروغه
خانه داروغه در اواخر دوره قاجار به دستور یوسف خان هراتی، آخرین داروغه مشهد ساخته شده است. خانه داروغه برای برگزاری پذیرایی های رسمی استفاده میشده است .خانه داروغه مشهد به لحاظ فرم و شکل معماری به شیوه مرسوم خانههای تاریخی ایران (سه طرف ساخت) بنا شدهاست. عناصر معماری آن مانند تزئینات چوبی سقف، کاشی های رنگ، فرشته ها و شیرهای بالدار و تندیس های قالبی و گچی و به ویژه طرح تراس پلههای دوطرفه و تزئینات، نشان از الگوبرداری از طرحهای معماری روسی دارد.
حیاط عمارت داروغه مشهد
این حیاط سنگفرشی قدیمی دارد که در وسط حیاط، حوض بزرگی به چشم میخورد. با حضور در این حیاط بزرگ عمارت، نمایی کامل از قسمتهای مختلف خانه پیش روی گردشگران قرار میگیرد.
تابستان نشین و زمستان نشین خانه داروغه
شخص داروغه برای فرار از گرمای تابستان فرمان ساخت تابستاننشینی دلگشا را در این عمارت صادر کرد. در اتاقهای این قسمت بادگیرهایی تعبیه شده تا ساکنان در روزها و شبهای گرم تابستان در معرض خنکای نسیم باشند.
عمارت داروغه اولین بنای قدیمی ایران است که به شومینه مجهز بود. نکتهی جالب در معماری قسمت زمستاننشین عمارت داروغه، طراحی پنجرههای دوجداره است که جلوی ورود سرما به داخل گرفته میشود.
سرداب، نانوایی و مطبخ داروغه
خانه داروغه مانند دیگر خانههای قدیمی زیرزمینهای بزرگی داشت که به آن سرداب میگفتند. در آن آب، میوه و خوراکی نگهداری میشد تا سرد بماند.
ازآن جایی که داروغه مشهد مجالس بزرگی در این خانه ترتیب میداد، در این منزل نانوایی و مطبخ بزرگی قرار دارد.
چایخانه و عکاسخانه داروغه
در عکاسخانه، میتوانید خاطره حضور در عمارت داروغه مشهد را با عکسهای زیبا و با لباس های سنتی مشهدی و قجری برای همیشه ماندگار کنید.
حتما سری به چایخانه این عمارت بزنید. در این چایخانه با استکانهای کمرباریک و قندپهلو از گردشگران پذیرایی میشود.